23 Şubat 2010 Salı

Eğitim Modüllerimiz - "Oyun Bahçesi"


Oyun olgusu, grup içi ve gruplar sı ilişkilerde kişinin diğer kişi ve gruplaraarla ilişkilerini etkileyen, belirleyen ya da düzenleyen bir iletişim ortamının oluşumunu sağlayabilir; hatta, bu ilişki ve iletişimin daha iyi bir düzeye çıkması için bir yöntem olarak kullanılabilir. Oyun olgusu, bu durumun dışında bir eğitim aracı olarak da değerlendirilebilir, bu özelliği çağdaş drama ve doğaçlama gibi tekniklerle desteklenebilir.

Ibexes Group Eğitim Danışmanlığı, 2003-2004 döneminde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte yaptığı "Bir İletişim Modeli Olarak Oyun" başlıklı araştırmasında bu tespitten yola çıkarak bireyin gruplarla ve grupların diğer gruplarla ilişkilerinde ortaya çıkan belirli sorunların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla oyunun bu özelliğini sorgulamış, bu araştırmanın sonucunda birçok kurum ve firma ile yaptığı çalışmada sorunların çözümüne odaklı oyun atölyelerinin verimli ve etkin sonuçlarından yararlanmıştır.

"Oyun Bahçesi", ele alınan sorunların oyun ortamında irdelenip çalışmaya katılan grubun sorunları tanımlama, çözümleme ve çözme yeterliliğini ortaya koymakta, zaman zaman ortaya çıkan sonuçların doğruluğunu ve geçerliliğini çalışmaya başka grupları da dahil ederek doğrulamaktadır.

Kalitatif ve kantitatif bilimsel araştırma yöntemlerinin kişi ve grup ölçeğinde ele alındığı bu eğitim modülünde, ele alınan sorunun eğlenceli, keyifli bir oyun ortamında değerlendirilmesi sağlanmakta, sorunun tarafı olan oyuncuların gerçek katılımı sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder