3 Ağustos 2009 Pazartesi

Eğitim Modüllerimiz - X / Simülasyon Atölyesi

Günümüzün temel gerçeği değişimdir. Ancak bu değişimi, boyutları özellikleri ve nitelikleri farklı olan yeni bir değişimdir. Bu değişim her şeyin geçicilik üzerine kurulduğunu, her şeyin sürekli olarak hareket durumunda bulunduğunu, hızlı ve ani değişikliklerin ve belirsizliğin normalin ta kendisi olduğunu söyleyen bir değişimdir. Böylesi bir ortamda başarı, değişimle baş edebilecek becerileri geliştirebilenlerin olacaktır. Bunu da ancak gerekli yaklaşım model ve tekniklerine sahip olanlar başarabileceklerdir. İşte simülasyon böyle bir modeldir. Her şeyden önce bir düşünme biçimi ve yaklaşım tarzı olan simülasyon, değişime duyarlı olmanın, değişimi algılamanın ve anlamanın, değişimi yaşamımızla bütünleştirmenin yollarını önümüze sermektedir

Simülasyon gerçek bir dünya süreci veya sistemin işletilmesinin zaman üzerinden taklit edilmesidir. (Banks ve Carson, 1984). Sistem objeleri arasında tanımlanmış ilişkileri içeren sistem veya süreçlerin bir modelidir.

Simülasyon gerçek bir dünya süreci veya sistemin işletilmesinin zaman üzerinden taklit edilmesidir. (Banks ve Carson, 1984). Sistem objeleri arasında tanımlanmış ilişkileri içeren sistem veya süreçlerin bir modelidir.

Bir sistemin ya da sürecin, kendi gerçekliğinin ve kendisinden beklenenlerin, talep edilenlerin ışığında analiz edilerek yeniden üretilmesi, yeniden canlandırılması anlamındaki simülasyonunu (benzetimini) esas alan eğitim çalışmalarımızda; kurumsal talep, beklenti ve sorunlar çerçevesinde analiz edilip kurgulanan senaryoda yer yer önceden hazırlanmış rol paylaşımları yer yer de doğaçlamanın ve yaratıcı dramanın getirdiği yeni açılımlar, yeni yöntemler uygulanmaktadır.

Gerçeklik sanısının kurgu, mekân ve çevre düzenlemeleriyle -mümkün olduğunca- sağlandığı, sistem ya da süreçteki kurumsal, bireysel ya da anlık sorunsalların ayrıntılı bir şekilde ele alındığı bu eğitimlerde, atölye çalışması anlayışıyla disiplinler arası çalışmanın gereği olarak sosyal ve bireysel psikologlarla tiyatro, ses ve ritim sanatçılarından ve sistem / süreç mühendisliğinden destek alınmakta; katılımcının eğlenceli ve keyifli bir ortamda hissederek, heyecan duyarak ve coşarak eğitime aktif bir şekilde katılması sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder