2 Temmuz 2009 Perşembe

Kitap Tanıtımı - "Takım Dili"

Bu kitap takımları kendi dilleriyle ortaya koymakta ve sosyal dilbilimsel analizin takımların potansiyelini gerçekleştirmekteki gücünü sergilemektedir.

Anne Donnellon bu kitapta, çapraz fonksiyonlu takım çalışmasının çalışanlar açısından neden bir sürü zorluklarla dolu olduğunu açıklamak amacıyla takım konuşmaları ile onların organizasyondaki ortamlarını analiz etmekte ve bunun için takım üyelerinin kendi takım çalışmalarını iyileştirmekte kullanabilecekleri bazı araçlar (Takım Konuşmaları Değerlendirme Tablosu gibi) sunmakta, ayrıca yöneticilere etkin takım çalışmasının önündeki engelleri kaldırmak için organizasyonlarını yeniden tasarlamanın yollarını göstermektedir.

Fortune 200 şirketlerindeki takımlarla ilgili gözlemleri ve görüşmelerinden yararlanan Donellon, takım çalışmasının doğasındaki paradoksları anlamamız için bize gerçek takım konuşmalarını dinleterek, başarılı ve başarısız takımların çalışmaları nasıl çözdüklerini, müzakereleri nasıl yürüttüklerini, karşılıklı yükümlülükleri nasıl yorumladıklarını ve performansa bağlılığı nasıl koruduklarını göstermektedir.

Takım Dili takım üyelerine kendi konuşmalarına kulak vererek sonuçları iyileştirmeyi öğretecek, takım liderlerine takımın sürekli diyaloglarına kulak vererek başlarına dert olan problemlerini çözmelerinde yardımcı olacaktır. B şekilde yöneticiler, takımların gündelik iletişimlerine yansıyan göstergelerle bütün organizasyonu -güçlü ve zayıf yanlarını, takımları destekleme yeteneğini- daha net biçimde izleme olanağı bulacaklardır.

Sistem Yayıncılık, Ağustos 1998, İstanbul

Yazarın Diğer Yayınları

01. Leading Tams
02. The Post-Bureaucratic Organization: New Perspectives on Organizational Change - Charles Heckscher ile birlikte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder