27 Temmuz 2009 Pazartesi

Eğitim Modüllerimiz - IX / STRATEJİK KURUMSAL ANALİZ: S.W.O.T. ANALİZİ

S.W.O.T. analizi incelenen kuruluşun, tekniğin, sürecin veya durumun güçlü ve zayıf yönlerini belirlemekte ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ve tehditleri saptamakta kullanılan bir tekniktir.

S.W.O.T. analizinin amacı, iç ve dış etkenleri dikkate alarak, var olan güçlü yönler ve fırsatlardan en üst düzeyde yararlanacak, tehditlerin ve zayıf yanların etkisini en aza indirecek plan ve stratejiler geliştirmektir. Böylelikle, güçlü olduğumuz ve büyük fırsatların yattığı alanlara odaklanmamız mümkün olabilir.

S.W.O.T. analizi, stratejik bir planın geliştirilmesi aşamasıyla sorun tanımlama ve çözüm oluşturulması aşamalarında; ayrıca, nicel verilerin yetersiz, bilgilerin kişilerin belleklerinde olduğu durumların analizinde kullanılır.

Ibexes Group Eğitim Danışmanlığı, sahip olduğu bilgi, değer ve deneyimler çerçevesinde çalıştığınız kurum, kuruluş ve işletmelerle dahil olduğunuz özel grupların güçlü ve zayıf yönleriyle sahip olduğu fırsatları ve karşılaşılabileceği tehditleri ortaya koyup çözümler öneren S.W.O.T. analizi çalışmalarında sizlere moderatörlük yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder